Általános szerződési feltételek

1. Bevezetés

Az Általános szerződési feltételek (továbbiakban: ÁSzF) a távollévők között kötött szerződés megkötésének feltéleiről rendelkezik.

A távollévők között létrejött szerződés egyrészről a webaruhaz.matatokonyv.hu (a továbbiakban Webáruház) honlap használóira (a továbbiakban Vevő), másrészről a LeMi Matatókönyveire (tulajdonos: Szutor Kata e.v., nyilvántartási szám: 50118171, adószám: 67361371143) (a továbbiakban Eladó) vonatkozik.

Kizárólag az itt leírt ÁSzF érvényesek és minden más feltétel helyébe lépnek, kivéve kivételes, előzetesen bejelentett, vagy írott módosítás esetén. Az Eladónak jogában áll esetenként az alábbi ÁSzF-t módosítani, így a Vevőnek minden vásárlás előtt újra el kell olvasni a webaruhaz.matatokonyv.hu honlap ÁSzF-jét. Ezek a módosítások az interneten való megjelenés pillanatától érvényesek és nem alkalmazhatóak a korábban megkötött szerződésekre. A webáruházban leadott minden rendelésre, a leadás pillanatában érvényben lévő ÁSzF érvényes. A megrendelés elküldése esetén a Vevő az itt elolvasott ÁSzF-t feltétel nélkül elfogadja, az abban foglaltakkal szemben utólagos kifogással nem élhet.

2. Rendelés menete

A Webáruházban látható termékek mindegyike megrendelhető, de készletet egyik termékből sem tartunk. Minden megrendelést egyedinek tekintünk, hiszen a rendelőink 90%-a valamilyen egyedi kérést is közöl felénk. 

A gyártás alap esetben 10 munkanap. Az első munkanap a rendelés ellenértékének beérkezését követő első munkanap. A rendelt termékeket legkésőbb a 10. munkanapon átadjuk a futárszolgálatnak. Ha ennél hamarabb van szükséged a termékre, akkor rendelés előtt mindenképpen egyeztess az ügyfélszolgálattal, hogy vállalni tudjuk-e.

Lehetőséged van egyedi jellemzőket kérni a termékre (pl. név vagy ovódai jel hímzése), ezt a kérésedet, kérlek, a megrendelés leadásakor a termék oldalán rögzítheted, vagy külön jelezheted az informacio@matatokonyv.hu e-mail címen. 

A rendelésnél létre kell hoznod egy felhasználói fiókot, melyhez meg kell adnod az e-mail címedet, telefonszámodat, számlázási és szállítási címedet. Ezek az adatok kizárólag a rendelés teljesítéséhez szükségesek, a teljes rendelési folyamat lezárultával, törölheted a felhasználói fiókodat. (Erről bővebben az Adatkezelési feltételekben olvashatsz.)

Ezután kiválaszthatod a fizetési és szállítási módokat, majd leadhatod a megrendelést. Ezután kapsz egy automatikus visszaigazoló e-mail a rendelésed részleteivel és a további teendőkkel. Egyedi kérés esetén 1 napon belül felvesszük Veled a kapcsolatot.

Kedvezményekről bővebb információt itt találsz: KEDVEZMÉNYEK

3. Termékinformációk

Az Eladó mindent megtesz a termékek alapvető tulajdonságainak minél hitelesebb feltüntetése érdekében. Ennek módja a termék paramétereinek a valóságnak megfelelő leírása, illetve a termékről készült fényképek.

Figyelmeztetés: a termékeket illusztráló képen/képeken a felvétel készítés fényviszonyaitól függően kismértékű színeltérések keletkezhetnek.

A Matatókönyvek életkorok szerint vannak kategorizálva, a megadott életkornál fiatalabb kisgyermeknek nem megfelelő játékszer, mivel tartalmazhat olyan részeket, melyek veszélyesek lehetnek!

A Matatókönyvek csak szülői felügyelettel adhatóak kisgyermek kezébe, különösen ügyelve az apró részek lenyelésének megakadályozására!

4. Árak

A Webáruházban feltüntetett eladási árak forintban értendőek, bruttó árak (alanyi mentes), viszont szállítási költség nélkül értendőek. Az esetleges szállítási költségek a Vevőt terhelik és a rendelés végén a számlázáskor a kiválasztott termékek többletköltségeként szerepelnek.

Egyedi kérések esetén (pl. név hímzése) felár terheli a termékek alapárát, ennek mértékét minden esetben a Vevő és a Eladó egyéni megállapodása határozza meg.

Az Eladó az árváltoztatás jogát fenntartja, rendeléskor azt az árat vesszük figyelembe, amely a rendelés pillanatában a honlapon szerepel.

5. Szállítás

Az Eladó mindent megtesz annak érdekében, hogy a fenti szállítási határidőt betartsa. Mindazonáltal nem tudunk felelősséget vállalni a szállítás során történő, a szállítási szerződésen kívül álló harmadik fél, a Vevő, vagy egy előre nem látható és kivédhetetlen ok által okozott késedelemért, illetve a csomag szállító általi elvesztésének következményeiért.
A Webáruházban vásárolt termékeket az ország egész területére kiszállítjuk. Ha a terméket egy másik országba szeretnéd kiszállíttatni, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot. A kiszállítási címben megadott országra érvényes díjtáblázat határozza meg a rendelés szállítási díját, amiről e-mailben küldünk tájékoztatót.

6. Fizetési lehetőségek

A Webáruházban alkalmazott fizetési lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

7. Szállítási lehetőségek

A Webáruházban alkalmazott szállítási lehetőségekről itt tájékozódhatsz.

8. Adatkezelési tudnivalók

Az oldal NAIH számai: NAIH-90878/2015, NAIH-90879/2015, NAIH-91271/2015
A Webáruházban megadott adataidat kizárólag a rendelés teljesítéséhez fogjuk használni, se elektronikus, se más marketing anyagot a jövőben nem küldünk.

9. Az elállás joga, az elállás menete

Egyedi kérés nélkül rendelt Matatókönyvek esetében:

A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet értelmében a távollévők között kötött szerződések esetében a Vevőt - a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül - megilleti az elállás joga, az Eladó pedig köteles a kifizetett vételárat és a szállítási költséget megtéríteni. Az Eladónak a Webáruházban alkalmazott legalacsonyabb szállítási költséget kell megtérítenie, akkor is, ha a Vevő nem a legalacsonyabb szállítási költséget választotta.

A vevő köteles a megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével 14 napon belül visszaküldeni az Eladó székhelyére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vevőt terhelik, az utánvéttel küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni.

Kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítése a Vevőt terheli.

A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videókamerával rögzítjük a csomag kibontását, illetve a visszaküldött termék megvizsgálását. Erre az esetleges, későbbiekben felmerülő félreértések elkerülése miatt van szükség (például, hogy a visszaküldött termék sérült vagy hiányos volt).

A visszaküldött termék teljes vételárát legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül visszautaljuk. Ehhez szükség lehet a Vevő adatainak (név, számlaszám) bekérésére.

Kérlek, elállási szándékodat e-mailben jelezd nekünk: informacio@matatokonyv.hu

Egyedi gyártású termékek (Matatókönyvek, Matatódobozok, babák, egyebek) esetében:

A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet 29. §-a értelmében ezek a termékek az elállási jog alóli kivételnek számítanak, így az egyedi gyártású Matatókönyvek, Matatódobozok, babák, egyebek vásárlásától való elállásra - a kézhezvétel után - nincs mód.

Az elállási jogról további információt itt találhatsz: 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet, illetve a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

Mi azon dolgozunk, hogy minden vásárlónk és minden kis Matatókönyv-tulajdonos a lehető legelégedettebb legyen, így bármi kérdésed, kérésed, gondod adódik a termékkel kapcsolatban, keress minket, segítünk!

10. Szerzői jogok, egyéb rendelkezések

A honlap (www.matatokonyv.hu) és Webáruház használója (továbbiakban Felhasználó) a jelen honlapok bármely oldalának olvasásával elfogadja és hozzájárul ahhoz, hogy Szutor Kata szellemi termékét olvassa, és azt kizárólag saját, személyes tájékozódása és információszerzés céljára fordítja. Szutor Kata nem járul hozzá a honlapon közzétett tartalmak üzleti célú felhasználásához, sem azok bármilyen formájú átdolgozásához. A Felhasználó egyúttal aláveti magát a magyar szerzői jogi szabályozásnak, valamint annak a magyar bíróság illetékességének is, aki a honlap üzemeltetőjének székhelye szerint hatáskörrel rendelkezik.

A honlap üzemeltetője mindig betartja az egyenlő bánásmódra vonatkozó jogi előírásokat, ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy pénzügyi, üzleti, konkurenciavédelmi okokból ne nyújtson szolgáltatást egyes érdeklődőknek, s erről az illetőt tájékoztatja, megrendelésére nem állít ki díjbekérőt, illetve a már befizetett pénzét visszautalja.

A matatokonyv.hu összes blogbejegyzése, ingyenes tanulmánya, hírlevél-sorozata, fényképe, termékleírása, valamint bármely termékének minden eleme szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján) és Szutor Kata jogtulajdonát képezi. Minden, a honlapon található tartalom másolása, felhasználása, átdolgozása, sokszorosítása, nyilvánossá tétele, terjesztése, eltorzítása és megcsonkítása, az itt bemutatott "LeMi Matatókönyvei" kézműves termékek technikai elemeinek, motívumainak másolása tilos, ide értve, de nem kizárólag a bevételszerző tevékenységre való felhasználást is. Ezen tilalom megszegése jogi következményekkel jár.

Amennyiben az ÁSzF valamely pontja jogilag hatástalan vagy hiányos lenne, a szerződés további pontjai érvényben maradnak. A hatástalan vagy hiányos részek helyett az Ptk. ide vonatkozó pontjai érvényesek.